BÅTAR
uppdaterad 2018-04-10

 
Lars-Gunnar Boman
har skapat en bok om BÅTAR I NORR som beskriver Trettioen bruks- och fritidsbåtar i Norrbottens län. Du kan köpa boken av honom för 250 kronor. Kontakta honom via telefon 0920-16447 eller via mail l-g.boman@telia.com
 
 

Glory

Ägarna av Love'n-varvet på Mjölkudden byggde sin egen båt - Glory - som blev välkänd i hela skärgården under 50 år. Nu har den skänkts till Föreningen Allmogebåtar som närmaste åren ska återställa den i ursprungligt skick. Vi tackar Lotta Love'n för en fantastisk gåva. (Klicka på bilderna för att se dom i full storlek)

Prillan

Här ser vi ett lysande exempel på en båtrenovering! Hugo Mårtensson och pappa Fredrik har gjort en mycket fin renovering av denna Bergmanbåt. Som FAB-medlem har man möjlighet att bli fadder till en av föreningens båtar, och det är precis vad far och son här anammat! De tog sig an båten i grevens tid, den var målad invändigt med husakrylat och genomsur i träet. Hade den fått ligga längre hade den ruttnat upp inifrån. Efter renskrapning, sickling och slipning har den behandlats med rätta metoder, och det fina resultatet syns på bilderna. Båten, som nu fått namnet "Prillan" sjösattes igår! Hatten av för detta fina jobb, och vi hoppas att båten ska ge många härliga turer till sjöss!(Klicka på bilderna för att se dom i full storlek)

Eulalia

Segelbåt med två master och med plats för två roddare.

Eulalia vid södra hamn i Luleå.

Snipan

En öppen snipa utrustad med inombordsmotor Albin O-21 med elstart.

Snipan för ankar i Granuddens hamnförenings småbåtshamn.